Bestil


Mit Hololi


Mere

Deadline for levering d. 30. Jan
1
Dage
20
Timer
53
Min

Vegansk Catering

Hos Hololi elsker vi god mad. Og jo mere mad vi får lov til at leve, desto mere elsker vi det. Derfor er det ikke kun muligt at få nem vegansk aftensmad og frokost leveret derhjemme. Vi tilbyder selvfølgelig også muligheden for vegansk catering i Jylland og København. Alle skal have mulighed for at leve lidt grønnere, og det kan du med vores catering, der er 100 % vegansk.

Vores koncept bygger på grundidéen om en grønnere verden og en grønnere fremtid. Derfor finder du kun veganske retter hos os, og det bliver du ved med. Men det betyder ikke, at du mister smag eller fornøjelse. Tværtimod har vi fået sammensat en lang række opskrifter, der hver uge giver dig unikke smagssammensætninger og fantastiske retter.

Catering betyder noget efter din smag. Foruden vores julemad, som du kan bestille som catering, kan vi sammen finde frem til en cateringløsning efter dine præferencer. Der bliver ingen kamp om maden, for alle vores retter er portionsanrettet og klar til at blive varmet op. På den måde er det muligt at få vegansk catering spækket med smag, hvor du har maden klar på blot fem minutter.

Har du en begivenhed i tankerne, er du altid velkommen til at kontakte os i forbindelse med en løsning på vegansk catering. Vi gør alt for at tilpasse os vores kunder, og det gælder også for dig. Derfor kan vi sammen finde frem til den bedst mulige løsning, som passer til dine behov og præferencer.

Et fokuseret fokus på bæredygtighed

Hololi blev til på baggrund af en drøm om at skabe en madservice, der gjorde det muligt at kombinere hverdagens vigtigste dele. Det betyder i dag, at vi leverer vegansk catering, der samtidig er sundt, økologisk og særdeles lækkert. Vi har sørget for en guldmedalje i økologi, hvor vi leverer minimum 90 % økologi hver eneste gang, og vi bestræber os altid på at ramme de 100. Derudover søger vi mod de lokale producenter i jagten på sæsonens bedste råvarer, der er blevet til med ren kærlighed.

Det er ikke kun vores retter, der har fokus på at være bæredygtige. Alt vores emballage er også det mest bæredygtige alternativ på markedet. Det betyder genbrugsplast og pap, der skåner miljøet mest muligt. Dermed har du også mulighed for at gøre virksomheden eller festen lidt grønnere eller opretholde den gode samvittighed. Du kan sige ja tak til det miljørigtige alternativ, der samtidig giver jer alle en endnu bedre oplevelse.

Festmad til festglade gæster

Højtider er noget, der skal fejres. Det gælder både for jul, fødselsdag og andre festligheder. Vi leverer selvfølgelig til alle formål, så du kan få vegansk catering med stil. Vi tilbyder blandt andet vegansk jule-catering, hvor du får julemaden leveret direkte derhen, hvor du gerne vil. Vores julemad er en nyfortolkning af de gamle klassikere, så du får den julemad, du kender, men uden kød, mælk og æg.

Vores julemad er ikke nogen undtagelse, når vi taler om økologi og sundhed. Det får du også i andre højtiders retter, så du også kan holde dig sund hen over den travle højtid. Vores julemad og andre retter har noget for alle, for vi fokuserer på alsidighed, hvor smag og sammensætning er to afgørende faktorer i vores retter.

Hololi helt ind til benet

Som virksomhed er Hololi en ny spiller på markedet. Tilbage i 2019 fik Andreas idéen til at skabe en madservice, hvor visionen om en grønnere fremtid kunne efterleves. Meget hurtigt fik han Asger med på vognen, der blev det kreative hoved i køkkenet, og som udvikler alle de skønne opskrifter, du finder på menuen – med hjælp fra de to andre medlemmer.

Hololi startede ud med at leje et mindre køkken, men i dag er det en anden historie. Vi har nemlig fået vores eget industrikøkken og kontor i Vejle, som er den by, vi kommer fra. Det har givet os nogle helt særlige muligheder for netop at kunne levere catering til danskerne, hvor der er fokus på alt det, vi synes, er det vigtigste i velsmagende mad. Hololi er nemlig ligesom en lille familie, hvor vi arbejder mod det samme mål.

Få catering med noget for alle

Det veganske køkken giver os et væld af forskellige muligheder for at udvikle nye retter og nyfortolke klassikere, hvor vi gør det både grønnere og sundere. Ved at vælge vores løsning får du en stor valgfrihed til selv at beslutte, hvilke retter der skal på menuen. Det er også muligt at lade hver enkelt person vælge, hvad der skal være til frokost. Du kan nemlig selv vælge, hvad der skal med, ud fra alle de retter, der er på vores menukort.

Hololi er stedet, hvor du får ærlige retter med de bedste råvarer fra sæsonen. Du får nemlig alt det, der er godt for både klima og krop i én sammensætning, og vi tilbyder dig retter, der kan lidt mere end så meget andre.

Samarbejdspartnere

Hololi repræsenterer hele økosystemet 🌍
I kraft af vores madservice ønsker vi helt konkret at skabe 🙌
en grønnere fremtid – ét måltid ad gangen🌱

Værdipolitik

Det er vores primære opgave som ansvarsbevidst virksomhed at stå på mål for kvaliteten samt bæredygtigheden af alle vores produkter og services. Det gælder hele vejen fra vores råvareleverandører til slutforbrugerne, altså fra jord til bord.

Missionen er nemmere sagt end gjort. Vi ønsker at skabe reel værdi for vores kunder ved at opfylde det stigende behov for tidsbesparende og plantebaserede færdigretter, der både er lækre og sunde, fulde af næring, herunder livsvigtige vitaminer, mineraler, enzymer og olier – ovenikøbet uden at overbelaste vores globale økosystem. Vi ønsker netop at spille en aktiv rolle i den grønne omstilling og FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.

I kraft af vores værdipolitik ønsker vi at medvirke til at:

 • Fremme sundhed og trivsel
 • Skabe innovation inden for bæredygtig udvikling af plantebaserede fødevarer
 • Reducere det kollektive miljømæssige fodaftryk
 • Sikre social ansvarlighed og retfærdige arbejdsmiljøer
 • Forankre vores værdier i verden i kraft af vores kunder og samarbejdspartnere

Samfundsengagement

Vi tror på, at social ansvarlighed og god forretning går hånd i hånd. Med henblik på det stigende behov for bæredygtige og fremtidssikrede løsninger på verdens problemer har vi påtaget os det ansvar at realisere den mest samvittighedsfulde og miljøvenlige madservice i mands minde. For at lykkes med dette ambitiøse mål er første prioritet for os at bevare en klar rød (læs: grøn) tråd gennem vores værdisæt og i udviklingen af vores værdikæde.

Hololi repræsenterer hele økosystemet. I kraft af vores madservice ønsker vi helt konkret at skabe en grønnere fremtid – ét måltid ad gangen. Men i en verden af “big business” er der desværre alt for ofte langt fra ord til handling. Derfor er det i vores arbejde med bæredygtighed vigtigt for os at skabe væsentlige og håndgribelige resultater, der gavner hele forsyningskæden. Vi arbejder hver dag på at sætte vores livspositive aftryk til vands, til lands og i luften. Vi er ikke perfekte, men vi er 100% plantebaserede og udmærker os med Det Økologiske Spisemærke i guld, det vil sige vores mad består af 90-100% økologiske råvarer. Der er altså stadig plads til forbedringer!

Som led i vores samfundsengagement søger vi som regel at skabe dialog med samarbejdspartnere, der er på bølgelængde med vores vision og mission. Samarbejdspartnere, der deler opfattelsen om, at bæredygtighed og iværksætteri er drivkraften for den innovation, vækst og de jobs, der giver kød og blod til den grønne omstilling.

Velgørenhedspolitik

En ting er at tale om en grønnere fremtid, en anden ting er at skabe den. Vi har med henblik på vores værdisæt og FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling valgt at gå hele vejen og dedikere en del af overskuddet såvel som vores tid, liv og energi til velgørende formål i kraft af vores fordelsprogram.

Planen er at være en del af løsningen frem for problemet. Vi støtter derfor velgørende formål med henblik på at nå Verdensmål 3 (sundhed og trivsel), 6 (rent vand og sanitet), 8 (anstændige jobs og økonomisk vækst), 9 (industri, innovation og infrastruktur), 11 (bæredygtige byer og lokalsamfund), 12 (ansvarligt forbrug og produktion), 13 (klimaindsats), 14 (bevare livet i havet), og 15 (bevare livet til lands).

Måden, hvorpå vi ønsker at bidrage til dette, er gennem donationer og frivilligt arbejde. Med donationer mener vi her penge, som vi giver til vores samarbejdspartnere. Det vil sige virksomheder og NGO’er, der er økonomisk og organisatorisk uafhængige af regeringer, og som selv samler penge ind til at gennemføre miljøvenlige og hensynsfulde aktiviteter efter egne retningslinjer. 

Med frivilligt arbejde mener vi aktioner til gode for velgørende formål foretaget af ansatte i arbejdstiden uden lønfradrag. Frivilligt arbejde kan organiseres med henblik på efterspørgsel fra NGO’er eller på baggrund af vores ansattes ønsker. For eksempel arbejder vi løbende på at skabe et open-source digitalt netværk til vidensdeling samt ressource- og kompetenceudvikling i det plantebaserede køkken.

For at gøre vores gode intentioner til virkelighed har vi til en start valgt at indgå samarbejde med fem velgørende organisationer og virksomheder med særlig tilknytning til Danmark: Dyrenes Frie Farm, EcoTree og CleanSea. Det skyldes et ønske om at bevare en nær kontakt til de projekter, som vi forpligter os til, og de personer, vi arbejder sammen med. Sagens kerne er, at du helt konkret kan medvirke til forbedre vores økosystemer og sætte skub gang i den grønne omstilling alene i kraft af din livsstil og dit forbrug af grønne godter fra Hololi 😊🌾

Læs om vores fordelsprogram, Klub Hololi, under fanen “Mere”!

EcoTree
CleanSea
Dyrenes Frie Farm

EcoTree

Her ses en team-fotohilsen fra World Nature Conservation Day, der blev blev fejret med et vidunderligt budskab: EcoTree tror på, at naturen både kan trives og forsørge os på samme tid. Vi er helt enige!, og første delmål er en bæredygtig plantage her i landet!

Idéen bag EcoTree stammer fra Danmark, virksomheden er fransk-dansk. I 2014 besøgte de fire franskmænd, Vianney, Erwan, Théo og Baudouin, København. Det skulle vise sig at blive en øjenåbner for os alle.

Det var dog ikke Den Lille Havfrue, der fangede deres opmærksomhed, men derimod det danske pantsystem.

Tilbage i Frankrig bliver Vianney, der er skovfoged, frustreret over, hvor få der har en reel indflydelse på fremtidens skove. Inspireret af deres tur i Danmark udtænker de fire kammerater en model for, hvorledes det kan betale sig for privatpersoner og virksomheder at investere i økosystemet gennem bæredygtig skovbrug.

Således spirede en god idé og voksede til en international sammenslutning af engagerede miljøforkæmpere, skovmænd og private ejere i løbet af ganske få år.

Helt konkret planter vi med EcoTree og samarbejdspartnere en skov i Danmark (efter planen til efteråret). Indtil da er Hololi med til at forgrønne Frankrig, forbedre biodiversiteten i Le Faouët og sænke CO2-aftrykket globalt.

Alle træer plantet af Hololi og kunder tilhørende Hololi og overskuddet ved salg af råvaren går til at forplante flere træer. Du kan læse mere om deres projekt på www.ecotree.green

EcoTree har været vores samarbejdspartner siden 2021 og er i øvrigt verificeret af Bureau Veritas for deres Carbon-Capture regnemodel.

CleanSea

CleanSea blev stiftet i 2018 af Lukas Julher fra Sverige. Missionen er klar: et rent hav. Lukas, hans søster Mikaela & Co. har siden udført over 130 aktioner, fire dykkeraktioner på havbunden og fjernet mere end 12.500 kilo affald fra Sveriges vestkyst 🌊⁠ Vores første delmål er at fjerne 10.000 kilo!

Idéen bag projektet opstod i Lukas’ og Mikaelas barndom, idet de sammen med deres familie brugte mange somre langs stranden på Vestkysten. Allerede dengang var problemet åbenlyst!

Hvert år skyller der nemlig mere end 8.000 kubikmeter plastik op på Sveriges vestkyst, og inden for 30 år vil der være mere plastik end fisk i havet.

De fjerner også olie, metal, skadelige væsker, glas og alt andet affald på kyster, strande, lystbådehavne og på havbunden, der kan være skadeligt for miljøet, havdyr eller mennesker.

Deres forretningsmodel er baseret på salg af armbånd, der er lavet af bomuldssnor og genbrugstræ. Ved at købe forskellige armbånd fjernes der på købers vegne 0,5, 1 eller 2 pund affald fra havet på vestkysten i Sverige.

CleanSea er et voksende foretagende, hands-on, gennemsigtige i deres processer samt aktive på de sociale medier med det gode budskab. Du kan læse mere om deres projekt på www.cleansea.co

CleanSea har været vores samarbejdspartner siden 2021.

Dyrenes Frie Farm

Der er mange forskellige dyr at finde på Dyrenes Frie Farm. Vi støtter Otto, en hængebugsgris samt Hilde og Ferdinand, en ko og hendes tyrekalv. Vores første delmål er at støtte Otto, Hilde og Ferdinand, så længe de lever!

Dyrenes Frie Farm blev stiftet i 2015 af bl.a. Camilla Kærslund. Gennem årene har de nu reddet mange liv og givet dyr mulighed for at leve længe og udfolde deres naturlige instinkter og leve resten af deres liv i beskyttede omgivelser.

Alle er velkomne til at besøge Dyrenes Frie Farm, hvor budskabet om dyr som levende, følende og intelligente væsener formidles. Dyrenes Frie Farm er således et fristed for alle dyr.

Foreningen opstod som svar på en række sager med vanrøgt af dyr. Camilla indså, at der fandtes flere steder, hvor misrøgtede eller hjemløse kæledyr kunne få hjælp og blive videreformidlet til nye hjem. Derimod fandtes der stort set ingen steder, hvor produktionsdyr som grise, høns, får og køer kunne få en ny chance

Dette skal der laves om på med oplysning, uddannelse og hårdt arbejde, der i sidste ende kan være med til at ændre den måde, samfundet betragter dyr på i dag. 

Dyrenes Frie Farm arrangerer under tiden naturpleje, økologisk vegansk landbrug, samt kurser, der skal sætte fokus på dyrenes vilkår (i industrien) og skabe opmærksomhed omkring deres naturlige livsudfoldelse. Du kan læse mere om deres projekt på www.dyrenesfriefarm.dk

Dyrenes Frie Farm har været vores samarbejdspartner siden 2021.

Influencer marketingspolitik

Vores digitale outreach-strategi går på at alliere os med kendte personligheder, bloggere og organisationer, der er i kontakt med den brede befolkning og på forkant med de sociale medier.

Det skyldes vores tro på, at personlige oplevelser delt i lyd, billede og film er den mest effektive og tidssvarende metode til præsentere vores madservice, der i sammenligning med det øvrige marked rent ud sagt er af den anden verden.

Vi samarbejder således med en række influencere, der i forvejen har et værdiskabende netværk, relevant indhold og ikke mindst en masse følgere. Vi taler ikke alene til dedikerede veganere men til den almene forbruger, der ønsker at spise grønnere og sundere.

Vi stiller som sådan ikke nogen større krav til vores ambassadører – men vi insisterer på et stilrent, gennemsigtigt og professionelt samarbejde præget af livspositivitet og inklusion.

Leverandørpolitik og -kriterier

Da vores forretning primært foregår online er tillid og gennemsigtighed gennem hele forsyningskæden essentiel. Hololi Foods arbejder vedvarende og systematisk på at implementere vores værdier fra ende til anden, hvorfor vi også stiller høje krav til vores samarbejdspartnere.

Det er derfor vores udtalte ambition at sikre en nær og personlig kontakt med vores kunder såvel som med vores leverandører i forbindelse med enhver aftale og transaktion. Vi skal altid kunne se vores kunder og samarbejdspartnere i øjnene, idet vi i fællesskab står sammen om at sikre en grønnere fremtid for os alle.

Vi udvælger nøje leverandører, der er harmonerer med vores værdipolitik, og som naturligvis overholder nationale lovgivninger samt internationalt anerkendte konventioner, hvad angår etiske, sociale, miljø- og arbejdsmæssige forhold.

Hololi Foods og leverandører samt underleverandører skal bl.a. overholde FN’s principper for Global Compact:

 1. Virksomheden bør støtte og respektere beskyttelsen af internationalt erklærede menneskerettigheder.
 2. Virksomheden bør sikre, at den ikke medvirker til krænkelser af menneskerettighederne.
 3. Virksomheden bør opretholde foreningsfriheden og effektivt anerkende retten til kollektiv forhandling.
 4. Virksomheden bør støtte udryddelsen af alle former for tvangsarbejde;
 5. Virksomheden bør støtte effektiv afskaffelse af børnearbejde; og
 6. Virksomheden bør afskaffe diskrimination i relation til arbejds- og ansættelsesforhold.
 7. Virksomheden bør støtte en forsigtighedstilgang til miljømæssige udfordringer.
 8. Virksomheden bør tage initiativ til at fremme større miljømæssig ansvarlighed.
 9. Virksomheden bør opfordre til udvikling og spredning af miljøvenlige teknologier.
 10. Virksomheden bør modarbejde alle former for korruption, herunder afpresning og bestikkelse.

Ansvarlig leverandørstyring

Når vi skal indgå i et professionelt samarbejde med en leverandør, afvejer vi som sagt vores indkøb i forhold til virksomhedens værdipolitik men også med hensyn til pris, kvalitet og leveringssikkerhed. 

Vores relation til samarbejdspartnere baserer sig som udgangspunkt på gensidig tillid og god tro. Skulle der opstå tilfælde, hvor det vurderes, at en leverandør ikke lever op til vores aftale, da vil vi jf. vores værdipolitik indgå i konstruktiv dialog med virksomheden med henblik på at bidrage til at forbedre de sociale, etiske, miljø- og arbejdsmæssige forhold. Såfremt dialog ikke medfører nogen konkrete forbedringer, da forbeholder vi os retten til at afbryde samarbejdet.

Gro Juice

Gro Juice det indlysende valg som Hololis leverandør blandt alle juiceproducenter i Danmark, da de er den eneste producent i Danmark, der producerer 100% friskpresset og ubehandlet juice i miljøvenlige glasemballager.

De går hverken på kompromis med smag eller kvalitet, idet der primært anvendes lokale råvarer, der passer til sæsonen.

Gro Juice bruger endvidere 100% økologisk og biodynamiske, veganske råvarer, som desuden er laktosefri – alle fri for kemikalier, farvestoffer og konserveringsmidler.

Sidst men ikke mindst er juicen koldpresset, og den bliver hverken pasteuriseret, frosset eller kommer under tryk, hvilket bevarer friskhed, smag og næring.

www.grojuice.info
Gro har været vores samarbejdspartner siden 2020 og udmærker sig i øvrigt med en Elite-smiley i Fødevarestyrelsens rapport.

Klimato

Klimato udregner den miljømæssige belastning for Hololi s færdigretter i kraft af deres innovative og udførlige database for CO2-aftryk.

Livscyklus-vurderingsmetoden, der anvendes som grundlag for databasen, er udviklet i samarbejde med RISE (Research Institute of Sweden) og Det Svenske Miljøinstitut.

Teknologien estimerer altså produkternes miljømæssige fodaftryk inklusiv udvinding af råmaterialer, landbrug, processering og transport. Således kan forbrugerne sammenligne Hololi med andre fødevarevirksomheders produkter og så handle derefter på et oplyst grundlag.

På den måde er vi med til at øge bevidstheden generelt omkring bæredygtighed samt de globale mål om at reducere energiforbruget, klima- og miljøbelastningen.

www.en.klimato.se
Klimato har været vores samarbejdspartner siden 2020 og er i øvrigt ISO-14140 certificeret.

Organic Plant Protein

Med hjerte på rette sted bringer Organic Plant Protein en økologisk og bæredygtig dagsorden for dagen og sætter samtidig fart på udviklingen af plantebaserede alternativer til kød.

Der arbejdes eksempelvis med IFOAM Organic Internationals fire principper for økologisk landbrug, herunder et sundhedsprincip, økologiprincip, retfærdighedsprincip og et forsigtighedsprincip.

Der arbejdes for det lokale miljø, grundvand, dyrevelfærd, rendyrkede produkter, biodiversitet og respekt for alle levende organismer.

Missionenen er at reducere udledningen af CO2 og stoppe global opvarmning samt ovenikøbet at sikre føde nok til jordklodens voksende befolkning.

www.taempeh.dk
Organic Plant Protein har været vores samarbejdspartner siden 2020 og udmærker sig i øvrigt med en Elite-smiley i Fødevarestyrelsens rapport.

Kombucha

Nordisk Kombucha er vores leverandør af lækre og forfriskende kombucha, der ikke blot forkæler smagsløgene men ovenikøbet er sunde og probiotiske.

Det vil sige, at den boblende te er fuld af antioxidanter, har tilsvarende egenskaber med almindelig te og rent faktisk medvirker til at bekæmpe skadelige bakterier og sygdomme.

Nordisk Kombucha er bevidste om dette utrolige potentiale, hvorfor deres ingredienser nøje udvælges mht. urter og bær, der vokser i det nordiske klima.

Som økologisk mikrobryggeri er Nordisk Kombucha lavet i hånden og fermenteret i små portioner.

www.foodexplore.dk
Nordisk Kombucha har været vores samarbejdspartner siden 2020 og udmærker sig i øvrigt med en Elite-smiley i Fødevarestyrelsens rapport.

Hørkram

De er endvidere konkurrencedygtige mht. pris og service, og så er de ikke mindst opmærksomme på at holde deres forretning ajour inden for markedstrends og kompetenceudvikling.

Hørkram er en totalleverandør af både fødevarer og non-foods. Vi har valgt at samarbejde med Hørkram, da de er kendt for deres fokus på fødevaresikkerhed, kvalitet, leveringssikkerhed og fleksibilitet.

Hørkram er således over årene blevet bedre til at tænke i nye, bæredygtige baner. Selvom Hørkram ikke udelukkende fører økologiske og plantebaserede fødevarer, så har de taget skridt i den rigtige retning i og med bæredygtighedstiltag mht. FN’s Verdensmål.

De oplyser fx deres kunder og samarbejdspartnere om, hvor meget økologiske fødevarer beskytter grundvandet for forurening og pesticider.

www.hoka.dk
Hørkram har været vores samarbejdspartner siden 2019 og udmærker sig i øvrigt med en Elite-smiley i Fødevarestyrelsens rapport.

Solhjulet

Solhjulet er en engrosvirksomhed med mere end 40 års erfaring i økologi. De startede som et mindre gartneri med produktion og salg af grøntsager. Efter nogle år blev der udvidet med salg af andre producenters varer. 

Solhjulet er kendt for at skabe smagsoplevelser i kraft af gode, sunde fødevarer af høj kvalitet. Det er nemlig deres mål, at økologiske- og biodynamiske fødevarer skal være tilgængelige for alle, der vil have et alternativ til de konventionelle varer.

Solhjulet prioriterer i udvælgelsen af deres leverandører danske råvarer og undgår for så vidt muligt flytransport.

De har dog også leverandører i udlandet, hvilket sikrer en stor mangfoldighed og forsyningssikkerhed i kraft af deres langvarige samarbejder med såvel avlere, kooperativer, producenter og grossister.

www.solhjulet.dk
Solhjulet arbejder ikke udelukkende med plantebaserede fødevarer, men de har mange forskellige bæredygtige initiativer fx inden for minimering af madspild.

FriskSnit

FriskSnit blev etableret i 2012 og er i dag Danmarks mest fleksible leverandør af forarbejdet snitgrønt. De producerer månedligt mere end 300 ton forarbejdet frugt, grønt og kartofler til hele Danmark og var faktisk EliteLeverandør til det offentlige i 2019.

Deres mest fornemme opgave er at levere produkter af højeste kvalitet i overensstemmelse med deres samarbejdspartneres behov.

For os er det et spørgsmål om, at de økologiske råvarer forarbejdes professionelt, med respekt og helst i sidste øjeblik, altså lige før vi skal bruge dem i vores køkken.

FriskSnit anvender ikke nogen større produktionslinjer, hvilket gør dem fleksible og omstillingsparate.

www.frisksnit.dk
FriskSnit har været vores samarbejdspartner siden 2021 og udmærker sig i øvrigt med en Elite-smiley i Fødevarestyrelsens rapport.

Planteslagterne

Treenigheden bag Planterslagterne opstod da Emil og Henrik inviterede kokken Emil W. til at komme forbi og demonstrere sine evner som kok. Emil og Henrik havde længe gået med en drøm om at producere økologiske og plantebaserede fødevarer, men realiteten var, at de ikke kunne gøre det alene. Først da de tre gutter slog hovederne sammen en sensommeraften i 2018, blev drømmen blev til virkelighed.

Planteslagterne er måske bedst kendt for Dunsen, Rødbedebøffen eller Dild-dellen, for at nævne et par af deres produkter. Deres sortiment er smagfuldt og danner bro fra den plantebaserede verden til de traditionelle danske retter. 

Den unge virksomhed har fået vokseværk og fylder i dag kølediskene i en lang række butikker over hele landet, og deres fantastiske og økologiske mad har altså også fortjent deres plads i vores måltidskasser.

www.planteslagterne.dk
Planteslagterne har været vores samarbejdspartner siden 2021 og udmærker sig i øvrigt med en Elite-smiley i Fødevarestyrelsens rapport.

Foodture

Navnet Foodture er et ganske smart ordspil for “Food” og “Future”, men virksomheden, visionen og drivkraften bag er langt fra for sjov. Foodture er frontløbere i den grønne omstilling og udbyder bæredygtige fødevarer i form af vores tæmpeh, der er økologisk og lokalt produceret med bælgfrugter fra Norden.

Deres vision er indstillet med henblik på den lange bane, idet deres vidunderlige, plantebaserede produkter er i et med tidens ånd. Tæmpeh er ikke en køderstatning, men et simpelt og lækkert alternativ, der med sit proteinindhold og karakteristiske umami-smag har været en fast del af indonesisk madlavning i generationer.

Tæmpeh har en fast konsistens, der både kan skæres, rives og strimles, samt en unik egenskab til at opsuge smag fra krydderier, marinader og grøntsager. Derfor går den godt sammen med eksempelvis vores Rendang.

www.foodture.dk
Foodture har været vores samarbejdspartner siden 2020 og udmærker sig i øvrigt med en Elite-smiley i Fødevarestyrelsens rapport.

MultiFoods

Multifoods er stiftet af en håndfuld nydanske, talentfulde kvinder, der alle har meget ekspertise indenfor det afrikanske og arabiske køkken. Der dufter af kryddderier, peberfrugt, chili og andre gode sager, når de dygtige kvinder går i køkkenet og producerer de lækre sambusaer, myntedip og chilirelish, der fås som tilbehør. 

Fælles for kvinderne er først og fremmest deres ekspertise indenfor madlavning – den er unik, og det vil de også gerne vise resten af Danmark.

Derudover er det mange af kvindernes første gang på arbejdsmarkedet, hvilket blot gør stiftelsen af denne virksomhed endnu mere imponerende! 

Sambusa er en traditionel somalisk og arabisk specialitet, der består af små dejpakker med forskellig fyld, som frituresteges – og så smager de bare himmelsk! 

www.multifoods.dk
Multifoods har været vores samarbejdspartner siden 2021 og udmærker sig i øvrigt med en Elite-smiley i Fødevarestyrelsens rapport.

Klimamærkning – Klimato

Hos Hololi betyder klimaet meget i alle de aspekter, vi arbejder med. Netop derfor har vi fået lavet en mærkningsordning i samarbejde med Klimato, så vi kan se, hvor meget hver af vores retter har af klimaaftryk.

Madindustrien er skyld i 25 % af den samlede CO2 udledning på verdensplan, og vi vil være medvirkende til, at det tal falder markant. Dette er også en af hovedårsagerne til, at vi indgik et samarbejde med Klimato, da de har undersøgt udledningen af alle vores retter.
På den måde kan du som forbruger se, hvad der har mindst aftryk på klimaet, og dermed kan vi hjælpe dig med at træffe det mest oplyste valg.

I dag udleder et måltid i Skandinavien i gennemsnit 1,7 kg. CO2, og vi skal ned på 0,5 kg. C02 for at nå FN verdensmål.
I Hololi har vi et gennemsnit på 0,4 kg CO2 pr. måltid, men vi har bestemt en målsætning om, at vi skal længere ned i den nærmeste fremtid. Vi vil være måned fremlægge en rapport over vores samlede udledning, samt udledning pr måltid så vi selv og alle vores kunder kan følge med i udviklingen.

Klimaaftrykket bliver vurderet på baggrund af en række parametre ift., hvordan den enkelte ret er produceret. Der bliver taget højde for flere elementer i produktionsfasen herunder den rå materialeudvinding, landbruget, fabriksforarbejdningen og transport.

Vi håber at vi med dette tiltag kan skubbe til udviklingen og få både forbrugere og producenter til at blive mere bevidste om madens Co2 udledning, og dermed være i stand til at nemt træffe det grønne valg

Hvorfor plantebaseret?

Hvorfor egentlig være veganer og spise plantebaseret? Der findes alverdens årsager til, at du bør spise mere plantebaseret kost. Ved Hololi ligger grundtanken i, at vi støtter udviklingen i en grønnere verden og fremtid. Når du spiser vegansk, tager du nemlig et aktivt valg om at leve mere bæredygtigt. Ved Hololi leverer vi minimum 90 % økologisk hver dag, og vi bestræber os generelt på at finde lokale producenter, når vi skal finde sæsonens bedste råvarer. Hvis du endnu ikke har det helt store kendskab til vegansk kost, kan du nedenfor blive klogere på de fordele, der ligger i at spise mere plantebaseret i dagligdagen. Vi garanterer for, at du vil få øjnene op for konceptet, ligesom vi har.

Hvad er plantebaseret kost?

Inden vi kommer til de egentlige fordele ved at ty til plantebaseret kost, er det først og fremmest væsentligt at fortælle mere om, hvad plantebaseret kost egentlig går ud på, og hvorfor du bør spise plantebaseret kost. Spiser du udelukkende plantebaseret, spiser du vegansk. Spiser du en kombination af plantebaseret og animalske fødevarer, er du nok nærmere vegetar – hvis du altså holder dig fra kød. Selvom du har hørt om vegansk kost, kan det indimellem være svært at sætte sig ind i, hvad det helt præcist indebærer. Derfor giver vi dig her en større indsigt i, hvad det vil sige at spise 100 % plantebaseret kost som veganer.

En veganer, der spiser plantebaseret, lever udelukkende af vegetabilske produkter. Det vil sige, at der ikke må være følgende i kosten:

 • Kød
 • Fisk
 • Mælkeprodukter
 • Skaldyr
 • Animalske tilsætningsstoffer
 • Honning
 • Æg
 • Gelatine

For nogle virker det som en umulig opgave – for vil maden så i det hele taget smage af noget? Lige præcis det spørgsmål er der mange, der grubler ved. Og dertil opstår spørgsmålet: Hvorfor veganer? Sidder du med disse spørgsmål på nuværende tidspunkt, anbefaler vi dig at holde fast lidt endnu. For sådanne spørgsmål findes der nemlig mange svar på – også selvom du helt skal undgå animalske produkter, hvis du vælger at spise vegansk.

Hvorfor spise plantebaseret kost?

Plantebaseret kost består af fødevarer, der stammer fra planter – det vil sige grøntsager, nødder, bælgfrugter, frugter og korn. Generelt kan der være mange fordele ved at spise plantebaseret.

Førnævnte fødevarer indeholder mange vigtige vitaminer og mineraler, der er essentielle for et sundt helbred. Som bekendt har det længe været anbefalet fra fødevarestyrelsen, at vi skal spise minimum seks stykker frugt og grønt i løbet af dagen – heraf skal mindst halvdelen være grøntsager.

Ud over at en plantebaseret kost kan bidrage til et sundere helbred, så er det selvfølgelig også en bæredygtig livsstil. Det skyldes en markant reduktion af CO2, fordi du i det tilfælde vælger at skære animalske produkter fra, som normalt udleder en del mere CO2, end hvad der er tilfældet ved de vegetabilske produkter. På den måde skåner du miljøet ved udelukkende at vælge produkter, der ikke kommer fra dyr. Dog er det vigtigt, at du er opmærksom på, du får de rigtige tilsætningsstoffer – herunder mineraler og vitaminer, når du skærer animalske produkter fra din kost.

Hvorfor blive veganer?

Som vi allerede har været inde på, indeholder plantebaseret kost en masse gode vitaminer og mineraler, der er vigtige for din sundhed og dermed dit helbred. Derudover er det bæredygtigt og CO2-reducerende, eftersom det generelt er den type kost, der er mindst belastende for klimaet. I dag bliver cirka 70 % af jordens landbrug brugt til at opdrætte dyr. Det betyder altså, at jord bliver ryddet for blot at dyrke foder og dermed opdrætte dyr i landbruget.

For at det kan lade sig gøre at dyrke jorden, så dyrene kan fordres, bliver der brugt litervis af vand. Faktisk er det den største kilde til vandforurening ud over de yderligere sprøjtemidler, som bliver brugt til at dyrke foderet. Ved at vælge at spise vegansk og dermed plantebaseret, kan du altså være med til at reducere vandforureningen og dermed skåne klimaet.

Når det er sagt, er der også en del etiske og moralske overvejelser i forbindelse med at spise plantebaseret og vegansk. Det gælder blandt andet dyrevelfærd, som automatisk bliver en del af overvejelserne, når du træffer valget om at udelukke animalske produkter fra din kost. Hvis du stiller dig selv spørgsmålet om, hvorvidt du bør blive veganer eller ej, får du altså her det samlede svar på, hvorfor veganer kan være en fordel på længere sigt.

Sådan finder du erstatninger for kød

Som veganer er det som sagt udelukket at spise animalske produkter – herunder kød. Derfor kan det være en fordel at vide, hvordan du tyr til andre alternativer. Mange, der sætter spørgsmålstegn ved, hvorfor man bør blive veganer, grubler primært over alternativerne til kød: Kommer jeg til at mangle kødet i maden? Kan jeg leve af grøntsager?

Ved Hololi går vi generelt meget op i god smag. Vi har nemlig sammensat mange forskellige opskrifter, hvor du ikke kommer til at mangle smag eller proteiner – snarere tværtimod. Vi har sørget for unikke smagssammensætninger og køderstatninger – heriblandt linser, bønner og kikærter, der indeholder en masse gode vitaminer og proteiner.

Generelt findes der desuden meget forskelligt plantefars på markedet, hvilket er essentielt for dig, der har interesse i at finde gode alternativer til kød. Og ved Hololi slipper du helt for at skulle være kreativ med nye retter og smagssammensætninger. Vi har allerede lavet flere fantastiske retter til dig, der er klar på at prøve kræfter med økologiske og veganske måltidskasser.

Sådan kommer du i gang med at spise mere plantebaseret

Hvis du usikker på, hvordan du skal springe ud i plantebaseret kost, anbefaler vi til hver en tid, at du prøver vores måltidskasser. Som sagt er det nemt, sundt og bæredygtigt. Det eneste, du skal gøre, er at sammensætte din måltidskasse og varme retterne. På den måde slipper du for at skulle sørge for at lave madplan og købe ind. En nem og simpel måde at blive veganer på og dermed træffe et aktivt valg om en sundere og grønnere livsstil. Vi garanterer for, at du ikke vil fortryde, når du først har fået øjnene op for de mange fordele, der ligger i at spise vegansk og plantebaseret kost.